En liten rundtur

Vi har inte så bra koll på Tibro än, så i dag tog vi en promenad både för promenadens skull och för att utforska samhället lite. Vi visste ju att det finns nåt som kallas Tibroslingan, så vi tänkte passa på att ta en av dem. Vi valde den norra femkilometersslingan.

När vi gav oss ut var klockan nästan 17.30 och det var redan mörkt. Eftersom slingan går genom samhället gjorde det ju inget, det finns ju gatlyktor. Tänkte vi. Lite naivt. 

Större delen av slingan var det upplyst, men vissa bitar gick liksom inte i närheten av någon belysning alls.  Ungefär 500 m gick genom en skogsdunge längs vattnet, där fanns det inte tillstymmelse till belysning. Ändå var det riktigt mysigt att gå där, för helt svart blir det ju inte.

Vi höll ett tempo som gjorde att vi inte frös, men heller inte svettades. Ren njutning, alltså. Satt som en rejäl fläskläpp efter en dag med pluggande.

Vad gäller matval har jag i dag ätit vaniljfil med special K till frukost, en underbart god kyckling med nudlar till lunch och korv med bröd till middag. Ingen renodlad hälsokost, men vettiga portioner och inte en massa skit mellan måltiderna. Till kvällsgott i soffan blir det clementiner, de är ju så löjligt goda nu. Lite för goda kanske, och väldigt lättskalade, så att peta i sig 4-5 st är absolut inget problem. Men jag tänker att det är nyttigt och definitivt bättre med 300 g clementin än 300 g lösgodis.


Kommentarer